Dani Olmo odveo Leipzig na vrh Bundeslige

Pogodio za tri boda u Stuttgartu

Dani Olmo odveo Leipzig na vrh Bundeslige

E. Škorić

U posljednjem današnjem susretu 14. kola njemačke Bundeslige snage su odmjerili Stuttgart i Leipzig, koji je na kraju slavio s 1:0 pogotkom Danija Olma.

Leipzig je pobjedom u Stuttgartu došao do 31 boda i sada je makar privremeno na čelu bundesligaške tabele, pošto ima bod više od Bayerna, koji sutra iga svoj meč ovog kola.

Iako smo u Stuttgartu gledali dobru nogometnu predstavu koja je obilovala šansama sa obje strane, na kraju tek jedan pogodak.

Ko zna koliko bi ih bilo da je Emil Forsberg u 22. minuti iskoristio penal za Leipzig, a ovako je tek pogodak Olma u 67. minuti bio dovoljan gostima da dođu do bitne pobjede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig prema svemu prikazanom i večeras i generalno ove sezone svakako ima pravo da se nada najvišem plasmanu na kraju sezone.

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Dobra investicija je ovaj mali.. Bar trci za loptom i trudi se zato i razvaljuje.. dok one podmazane maze se vucaraju po terenu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi