Stuttgart posudio Marka Maletića holandskom Fc Oss-u

Stuttgart posudio Marka Maletića holandskom Fc Oss-u

Standardni napadač mlade reprezentacije BiH i igrač Stuttgarta 19-godišnji Marko Maletić narednih godinu dana provest će na posudbi u holandskom Fc Oss-u. 

Ovaj klub se takmiči u drugom rangu takmičenja u Holandiji, a Maletić će sigurno igrati više nego što je to bio slučaj u Stuttgartu.

 Ovu informaciju za SportSport.ba nam je potvrdio i sam igrač.

"Istina je posuđen sam u klub u kojem ću imati mnogo više prilike za igru i nadam se da ću se igrama i golovima za godinu dana vratiti u Stuttgart. Holandija je zemlja u kojoj sam već igrao i to za Utrecht, tako da mi je večinom poznat kvalitet klubova i način igre. Uvjeren sam da je ovo pravi potez za moju karijeru", kazao je Maletić za naš portal.

Marko Maletić nastupao je za kadetsku i juniorsku selekciju naše zemlje, a standardni je član mlade reprezentacije koju predvodi selektor Vlado Jagodić. U četiri odigrane utakmice za našu U-21 reprezentaciju postigao je dva gola i to u prijateljskim susretima protiv Srbije i Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.