Stvara li se najveći napadački trio u historiji?

"Ako Mbappe ode u Real Madrid, Ronaldo ide u PSG"

Stvara li se najveći napadački trio u historiji?

Edmir Škorić

Ljetni prijelazni rok završava se 1. septembra, a do tada ćemo vjerovatno čitati i slušati mnoge glasine o Cristianu Ronaldu.

Cristiano Ronaldo je utakmicu protiv Udinesea počeo na klupi, što je odmah bilo sumnjivo. Mediji u Italiji tvrde da se sprema transfer Portugalca, dok direktor Pavel Nedved i trener Max Allegri uvjeravaju da će ostati u klubu.

Ronaldo je nedavno izdao saopštenje za javnost na svojim profilima na društvenim mrežama kako bi stao u kraj tim špekulacijama, no ni u jednom momentu nije napisao direktno: "Ja sam igrač Juventusa i bit ću to i naredne sezone".

Španski AS donosi sada zanimljivu vijest. Navodi se da će Ronaldo otići u PSG ukoliko Kylian Mbappe do kraja mjeseca pređe u Real Madrid, koji navodno sprema veliku ofanzivu kako bi doveo mladu zvijezdu PSG-a.

Mediji u Španiji smatraju da će 30. augusta biti lansirana velika ponuda Reala koju bi PSG mogao prihvatiti. Ako se to i dogodi, vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi odmah će krenuti po Ronalda kako bi u napadu imao dva najbolja igrača svijeta.

Oglasi

Ne zaboravite da u napadu PSG već ima i Neymara, tako da bismo dobili vjerovatno najveći napadački trio ikada.

U međuvremenu je italijanski Calciomercato objavio da je Juventus spreman prodati Ronalda za 25 miliona eura, s obzirom da je ušao u posljednju godinu ugovora s torinskom momčadi.

Što se tiče toga da je Ronaldo tek s klupe dobio šansu u prvom kolu protiv Udinesea, navodno je višestruki osvajač Zlatne lopte tražio da bude sačuvan i ne želi rizikovain eventualnu povredu zbog koje bi mu propao eventualni transfer u finišu prijelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pavel Nedved tvrdi drugačije.

"Ne treba tražiti senzaciju tamo gdje je nema. Bila je to zajednička odluka s igračme, na početku smo sezone i fizička sprema nije na vrhuncu. Ne odnosi se samo to na Ronalda već i na Chiellinija koji je ostao na klupi. Cristiano ostaje? Apsolutno da!, završio je Nedved.

Top Komentari

denimen9
Ako MBappe predje u Real onda ce Mbappe - Benzema - Bale biti najjači trio na svijetu, a taj Neymar - Messi - Ronaldo ce da bude najstariji i onaj koji najviše pada na prvi kontakt (Ney i Cr7). Ne znam kako urednik portala vec nije dodao opasku na ovo što pišem jer vijest sa ovim naslovom više lici na obmanu
6 6
Mehinaldo
Tesko da ce sta veliko osvojiti jednostavno su to igraci koji ne ucestvuju u odbrani a sigunro nece niko od njih popustiti da kaze ovaj je najveca zvijezda tako da sa velikim ekipama i ozbiljnim ekipama po meni tesko Sigurno ce dati 30 magicnih golova akcija ali rezultatski tesko
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi