Suarez: Ispunio mi se dječaki san

Urugvaj u četvrtfinalu

Suarez: Ispunio mi se dječaki san

Reprezentacija Urugvaja prva se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici nakon što su sa 2:1 bili bolji od Južne Koreje.

Oba gola za dvostruke svjetske prvake postigao je napadač ajaxa Luis Suarez, a posebno je lijep bio drugi gol, kada je Suarez preciznim udarcem matirao korejskog golmana.

"Baš su ovo trenuci koje sam nekada sanjao, kao dijete. Mislim da smo zasluženo prošli dalje i da smo bili bolji. Inače, kod drugog gola u prvi momenat nisam ni znao da je lopta ušla u mrežu. Slavićemo kratko, a potom započinjemo sa pripremama za četvrtfinale. Mogu samo zamisliti što je sada kod nas, u domovini", rekao je Suarez.

Selektor Urugvaja Oscar Tabarez također nije krio oduševljenje.

"Četrdeset godina smo čekali ovaj rezultat i znam da je svaki od tri miliona Urugvajaca sada sretan i ponosan. Bila je ovo teška utakmica za nas, ali smo isto tako u svakom momentu bili disciplinirani i strpljivi. Suarez? Bio je sjajan, nevjerovatan".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.