Suarez se prisjetio pobjede Redsa na Old Traffordu

Urnebesna priča o penalu nad Sturridgeom

Suarez se prisjetio pobjede Redsa na Old Traffordu

Endin Čaušević

Urugvajski fudbaler Luis Suarez od dolaska u Barcelonu postao je jedan od najboljih napadača na svijetu.

Suarez je nakon nekoliko sjajnih sezona u Liverpoolu odlučio da pređe u Barcu s kojom je već u prvoj sezoni osvojio sve što se moglo osvojiti. Ipak, urugvajski napadač ne krije da je najljepši period dosadašnje karijere proveo upravo u Liverpoolu. Suarez je za engleske mediji odlučio otkriti zanimljiv razgovor koji je prije nekoliko godina imao sa Danielom Sturridgeom.

Naime, prije nekoliko sezona Liverpool je slavio sa 3:0 na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, a sve golove Redsi su postigli sa bijele tačke. S tog meča ostalo je upamćeno simuliranje Sturridgea koje je očito dobro upamtio i Suarez.

"Moram priznati da nikada nisam vjerovao da će neki tim dobiti tri penala na Old Traffordu protiv Uniteda. Ipak, taj penal nad Sturridgeom je legendaran, tako lijepo je pao da je i mene uvjerio da je penal. Tek kada sam pogledao snimak shvatio sam da je protivnik bio metar od njega. Sutradan sam ga pitao da zamisli šta bi mediji uradili da sam ja tako simulirao, a on je samo rekao osjetio sam kontakt i pao sam. Tada sam se počeo smijati i tu je bio kraj", rekao je Suarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti