Suarez: Već tri godine ne pričam sa Chiellinijem

Napadač progovorio o incidentu

Suarez: Već tri godine ne pričam sa Chiellinijem

Urugvajski napadač Luis Suarez konačno je odlučio da progovori o čuvenom incidentu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu kada je tokom grupne faze ugrizao defanzivca Italije Giorgija Chiellinija.

Suarez je nakon tog incidenta dobio kaznu od FIFA-e u dužini od čak četiri mjeseca, što znači da je propustio nastavak Svjetskog prvenstva, ali i početak sezone u tada novom klubu, Barceloni.

Urugvajac je za špansku radio stanicu Onda Cero priznao da je imao mnogo problema nakon tog incidenta te da je lagao supruzi o tome što se desilo.

"Povrijedio sam Sofiju zato što sam joj lagao. Pitala me je za Chiellinija i ja sam joj sve porekao. Imao sam problema vjerovati u to i kazati šta se desilo. Nisam mogao to razumjeti. Povrijedio sam je jer je znala da nisam takav", rekao je Suarez pa se osvrnuo i na FIFA-u o kojoj uopšte nema lijepo mišljenje.

"Možete nekoga kazniti, suspendovati ga...ali zaustaviti ga da ode u Trening centar vidjeti svoje saigrače, to mi se čini nepošteno. Nisam to mogao da razumijem. Ni govora. Ne idem na FIFA-ine ceremonije i nikada neću ići. Nemam problema reći to".

Također, napadač Barcelone je poručio da sa Chiellinijem nikada nije pričao nakon incidenta. 

"Ne, ne. Nikada. Nikada nismo razgovarali nakon toga", rekao je Suarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi