Suarezu zbog ugriza sedam utakmica zabrane?

Holandski fudbalski savez odlučio

Suarezu zbog ugriza sedam utakmica zabrane?

Nakon što je Ajax kaznio svog napadača, Luisa Suareza sa dvije utakmice zabrane zbog incidenta u utakmici protiv PSV-a, Holandski fudbalski savez ga je dodatno kaznio sa sedam utakmica zabrane igranja.

U finišu utakmice između Ajaxa i PSV-a došlo je do incidenta, a Luis Suarez je ugrizao belgijskog veznjaka Otmana Bakkala nakon čega se jasno vodio ugriz na ramenu.

Međutim, sudija ovog meča nije bio na mjestu incidenta, te je u toj utakmici Urugvajac ostao nekažnjen. Ajax je odmah poduzeo mjere, te je kažnjen od strane Kopljanika sa dvije utakmice, a poslije ga je Holandski fudbalski savez dodatno suspendovao na sedam utakmica.

Suarez ima pravo žalbe na suspenziju, a ukoliko se uvaži ova kazna on će propustiti utakmice protiv Venla, NEC-a, Vitessea, Feyenoorda, AZ-a, Utrechta i NAC Brede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.