Subašić impresionirao trenera Dynama

U prijateljskoj utakmici s Lubinom

Subašić impresionirao trenera Dynama

Edmir Škorić

Njemački drugoligaš Dynamo Dresden odigrao je jučer kontrolnu utakmicu s poljskim Lubinom, a za Nijemce su u 1:1 remiju, između ostalih, nastupili i Slovenac Zlatko Dedić te naš Muhamed Subašić, obojica nova pojačanja.

Dynamo je pauzu zbog reprezentativnih nastupa iskoristio za odigravanje prijateljske utakmice s poljskim Lubinom. Na toj utakmici, koja se odigrala jučer, nastupila su i ovoljetna pojačanja Zlatko Dedić, te povremeni bh. reprezentativac i bivši nogometaš Olimpica Muhamed Subašić.

"Bilo je lijepo vidjeti Dedića i Subašića u našoj momčadi. Obzirom da su tek došli, pokazali su se dosta dobro i mislim da će nam obojica biti od velike koristi", rekao je trener Dynama Ralf Loose, potom još jednom pohvalivši Subašića, koji je, bar prema pisanju njemačkih medija i klupske službene strane, impresionirao na poziciji lijevog beka.

"Za sada igra jako dobro, no vidjet ćemo kako će se razvijati u nastavku sezone", dodao je Loose.

"Iako nisam igrao tri mjeseca, mislim da sam sve bliže pravoj formi", dodao je napadač Zlatko Dedić, koji je stigao iz Bochuma ovog ljeta.

Dynamo nije najbolje krenuo u prvenstvu. Iz šest utakmica ima jednu pobjedu, jedan remi i četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti