Šubo srušio Slobodu i doveo Želju na vrh

Derbi meč 25. kola u Tuzli

Šubo srušio Slobodu i doveo Želju na vrh

Samir Mlaćo

U derbi susretu 25. kola Premijer Omladinske lige BiH snage su u Tuzli danas odmjerili juniori Slobode i Željezničara, a gosti su slavili sa minimalnih 1:0 pogotkom Mirze Šube u 90. minuti.

U prvom poluvremenu publika je mogla vidjeti veoma borben meč, ali se mreže nisu tresle. Smajić je imao lijepu priliku za Slobodu, ali se nije dobro snašao pred golom gostiju. Domaći su tražili jedanaesterac,  međutim  glavni sudija Ilija Živković se nije oglasio.

Prijetio je i Željezničar, ali pokušaj Meldina Jusufija sjajno brani domaći golman Dino Čizmić.

Gosti su bili agilniji pred sami kraj prvog poluvremena, a pokušao je i Denis Žerić, međutim mreže su mirovale.

U drugom poluvremenu također utakmica puna tempa, a zbog jednog prigovora isključenje je zaradio trener Slobode Nedim Omerović.

Željo je do pobjedonosnog pogotka došao u 90. minuti kada nakon kornera rezervista Mirza Šubo pogađa mrežu Slobode.

Ovom pobjedom Željo je došao na lidersku poziciju i sada ima 63 osvojena boda, dok je Sloboda na drugom mjestu sa 61. bodom.

Premijer Omladinska liga BiH za juniore, 25.kolo

FK Sloboda - FK Željezničar 0:1 (Šubo 90)

FK Sloboda: Čizmić, Mehičić, Salkić, Čičkušić, Hodžić, Beganović, Kurtalić, Smajić, Janevski, Đukić, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Željezničar: Karavdić, Beširević, Šabanadžović, Velić, Kurtović, Jusufi, Džindo, Mujagić, Žerić, Hajdarević, Hrvanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi