Subotiću dozvola za nastup u dresu Srbije

Subotiću dozvola za nastup u dresu Srbije

Adnan Beganović

Špekulacije oko toga za koju će reprezentaciju nastupati stoper Borussije iz Dortmunda, Neven Subotić, riješene su jučer u sjedištu FIFA-e.

Naime, krovna svjetska fudbalska kuća dala jedozvolu Subotiću za natup u dresu Srbije i on bi već trebao debitovati 28. marta u Constanti u duelu sa Rumunijom u okviru kvalifikacija sa Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Neven Subotić rođen je 1988. godine u BiH, odrastao je u Sjedinenim Američkim Državama, čije je boje branio u omladinskim selekcijama.

Selektor naših istočnih susjeda, Radomir Antić, jako je zadovoljan razvojem situacije i već je najavio da će Subotić igrati u tandemu sa trenutno možda i najboljim svjetskim stoperom, Nemanjom Vidićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.