Sud osudio huligane na 240 godina zatvora

Zbog ubistva francuskog navijača

Sud osudio huligane na 240 godina zatvora

Edmir Škorić

Kaznu od ukupno 240  godina zatvora izrekao je danas Sud u Beogradu za 15 huligana zbog ubistva francuskog navijača Toulousa Brica Tatona 17. septembra 2009. godine.

Četvorica huligana i organizatora napada na francuske navijače pred utakmicu evropskog Kupa, dobili su zatvorske kazne između 30 i 35 godina. Četvorica napadača su dobila po 14 godina, četvorica po 12,  jedan je dobio četiri, a jedan huligan pet godina zatvora. Osumnjičenim huliganima Sud je produžio pritvor, a dvojica optuženih još su u bijegu, prenose mediji.

Presuda još nije pravnomoćna jer optuženi imaju još 15 dana da ulože žalbu.

Srpski navijači su u Beogradu 17. septembra 2009. godine u organiziranom napadu pretukli više francuskih navijača, a 28-godišnji Taton je nekoliko dana poslije u beogradskoj bolnici podlegao povredama glave i prsa. 

Nakon smrti francuskog navijača, srpske vlasti su objavile rat nasilju na nogometnim igralištima i oko nogometnih igrališta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti