Sud plijeni Džajićevu imovinu

Sud plijeni Džajićevu imovinu

privremeno oduzimanje imovine od nekadašnjeg predsjednika Crvene zvezde Dragana Džajića, njegovih srodnika i saradnika.

Rješenjem suda, na koje postoji pravo žalbe, određeno je da imovina bude zaplijenjena od Džajića, bivšeg finansijskog direktora Crvene zvezde Vladimira Cvetkovića, bivšeg sekretara kluba Miloša Marinkovića i njihovih srodnika, dok je sud odbio zapljenu imovine nogometnog menadžera Ranka Stojića.

Džajić, Cvetković, Marinković i Stojić optuženi su da su protivpravno prisvojili oko osam miliona eura od transfera četiri nogometaša Crvene zvezde u inozemne klubove.

Džajiću bi trebalo da privremeno bude zaplijenjena porodična stambena zgrada površine 242,96 kvadratnih metara, dio porodične stambene zgrade izgrađene bez odobrenja za izgradnju, garaža i automobil ''Toyota".

Od njegove supruge Branislave privemeno će biti oduzet četvorosoban stan, pravo korištenja zemljišta površine 14,78 ari, kao i porodično-stambeni objekt u izgradnji.

Cvetkoviću će privremeno biti zaplijenjena tri stana, a od njegovog sina Rastka dva stana i automobil. Milošu Marinkoviću plijenit će sef, Gordani Marinković trosoban stan, a Tatjani Marinković četvorosoban stan.

Privremeno oduzimanje imovine trajat će do donošenja odluke o zahtjevu za trajno oduzimanje imovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.