Sud u Španiji istražuje Neymarov transfer

Je li Rosell nezakonito stekao 40 miliona eura?

Sud u Španiji istražuje Neymarov transfer

Edmir Škorić
Teme:

Tranfer Neymara iz Santosa u Barcelonu i dalje je pod povećalom i to zbog navodnih prijevara u kojima je učestvovao predsjednik Katalonaca Sandro Rosell.

Sumnja se da je Rosell zadržao 40 miliona eura od transfera Neymara u Barcelonu, te da je isti novac podijelio s drugim osobama. Detaljnije se sve počelo istraživati kada je predsjednik Reala Florentino Perez kazao da bi ga dovođenje Neymara koštalo 150 miliona eura.

Naravno, logično je da nijedan klub ne bi prodao igrača za "samo" 57 miliona eura, koliko je Barca platila odštetu za brazilskog napadača, ako bi istog mogao prodati za tri puta više novca.

Član kluba Jori Cases je digao optužnicu protiv Rosella, smatrajući da je ovaj nelegalno došao do novca od transfera. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sud u Španiji zatražio je dokumentaciju vezanu za transfer, te će voditi istragu kako bi se ustanovilo da li je Rosell doista nezakonito stekao 40 miliona eura. Bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije.

Iz Barcelone zasad odbijaju pojasniti određene pojedonosti u vezi novca koji je uključen u transfer. Smatrju da nije bilo nikakvih nezakonitih radnji, te su spremni sarađivati sa sudom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.