Sud zabranio Mamiću da vodi Dinamo

Mamić u pritvoru

Sud zabranio Mamiću da vodi Dinamo

Edmir Škorić

Zbog sumnje da je izvukao novac iz Dinama, Zdravko Mamić odlukom suda ne može da radi u tom klubu.

Mamić je obnašao funkciju izvršnog predsjednika kluba, ali tereti se da je iz kluba izvukao skoro 200 miliona kuna. 

On se nalazi u pritvoru, a da bi izašao na slobodu, potrebno je da plati jamčevinu u iznosu od 26 miliona kuna. Mediji u Hrvatskoj tvrde da će Zdravko istu platiti nekretninama i da će se braniti sa slobode.

Neće prisustvovati na utakmici Dinama i Bayerna, koju može da gleda jedino u svojstvu navijača, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane komuniciranja sa svjedocima, među kojima su Mirko Barišić, Tomislav Svetina, Matej Škegro i njegov brat Zoran.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Zahvaljujem svima koji su podržali Klub i mene osobno u ovim teškim trenucima. Također zahvaljujem svim ljudima koji su sakupili jamčevinu za mene, ali ja odbijam prihvatiti taj novac jer mislim da ih ne trebam izlagati takvim opterećenjima. Jamčevinu ću pokušati ostvariti u nekretninama svojih prijatelja. Siguran sam da će Uprava GNK Dinamo i svi zaposlenici bez ikakvih problema nastaviti raditi u ostvarenju svih ciljeva koje smo zajedno planirali. Ja sam prisiljen nastaviti sa svojom pravnom bitkom za sebe i svoju obitelj, ali i za Dinamo, s vjerom u konačnu pobjedu", poručio je Zdravko Mamić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije