Sudac koji je udarao fudbalera izbačen iz fudbala na duži period

Tony Chapron kažnjen zbog incidenta

Sudac koji je udarao fudbalera izbačen iz fudbala na duži period

Francuski sudac Tony Chapron (45) u četvrtak je saznao svoju konačnu kaznu za incident koji je napravio na utakmici Nantesa i PSG-a.

Chapron je završio u svim svjetskim medijima nakon jednog nečuvenog i rijetko viđenog poteza - udaranja po nozi fudbalera Nantesa Diega Carlosa koji ga je prethodno sasvim slučajno srušio na zemlju u trku.

Nakon toga je Chapron pokazao Carlosu crveni karton i ta situacija je bila prilično konfuzna i bizarna, pa je Fudbalski savez Francuske pokrenuo postupak i 20 dana vijećao o kazni.

Na kraju, Disciplinski odbor francuskog fudbala (LFP) izrekao je Tonyju Chapronu šestomjesečnu suspenziju od čega će mu prva tri mjeseca biti zabranjeno suđenje i sve ostale fudbalske aktivnosti, a preostala tri se smatraju uvjetnom kaznom.

S obzirom da je Chapron najavio završetak sudijske karijere na kraju sezone, sve su prilike da ovaj kontroverzni sudac više neće dijeliti pravdu na utakmicama Ligue 1 i da će svoju dugogodišnju karijeru završiti na vrlo neslavan način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi