Sudija Aytekin priznao veliku grešku: "Gol nije trebao biti priznat"

Ko prizna, pola mu se prašta

Sudija Aytekin priznao veliku grešku: "Gol nije trebao biti priznat"

Edmir Škorić

Njemački sudija turskih korijena Deniz Aytekin priznao je veliku grešku tokom utakmice između Freiburga i Mainza.

Mainz je poveo u 31. minuti golom Alexandera Hacka. VAR je potom analizirao situaciju, a sav fokus bio je na eventualnom igranju rukom. Međutim, na kraju je ustanovljeno da nije bilo osnova da se gol poništi, pa je ostalo 0:1.

Ipak, Aytekin tvrdi kako su naknadno ustanovili da je gol trebao da se poništi zbog ofsajda, no problem je nastao zbog toga što su u VAR sobi, zajedno s Aytekinom, svu pažnju posvetili tom potencijalnom igranju rukom, pa je zanemaren potencijalni ofsajd, koji je i bio.

Sudija Aytekin priznao je grešku i u razgovoru za njemački Kicker smjelo poručio da pogodak Mainza nije trebao biti priznat. Freiburg je kasnije preko Petersena izvukao bod, a trener ovog tima Streich rekao je da se takve stvari dešavaju i da niko nema potrebu da se ljuti na sudiju Aytekina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kako god, utakmica je završena podjelom bodova, ali ovo je samo jedan od dokaza da i VAR može da donese pogrešnu odluku.

Top Komentari

celikze
Svaku utakmicu sudi lose.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi