Sudija koji je isključio Messija sinoć jedva izvukao živu glavu

Vrlo hrabra odluka paragvajskog arbitra

Sudija koji je isključio Messija sinoć jedva izvukao živu glavu

S. Grebović

Sinoć su u utakmici za treće mjesto na Copa Americi snage odmjerili Argentina i Čile, a jedan je detalj obilježio sinoćnji susret.

Gaučosi su na kraju slavili sa 2:1, pogocima Aguera i Dybale, dok je za Čileance Arturo Vidal bio precizan sa bijele tačke tek toliko da ublaži poraz.

Argentincima treće mjesto na Copa Americi praktički da ništa ne znači, pogotovo nakon bolne eliminacije u polufinalu protiv najvećeg rivala Brazila. 

Ipak, jedan detalj koji se sinoć dogodio u 37. minuti svima će ostati u sjećanju. Nakon što je lopta otišla u gol-aut, pokoškali su se Gary Medel i Lionel Messi, a sudija Mario Alberto Diaz de Vivar im je pokazao crvene kartone!

Ovo je bila vrlo smjela odluka paragvajskog sudije da tek tako izvdi crveni karton i pokaže ga sjajnom Argentincu, zbog čega je imao neprespavanu noć.

"Moja porodica i ja smo sinoć dobijali prijeteće poruke od nepoznatih osoba. Molim nadležne organe da me zaštite, ipak sam radio samo svoj posao i postupio sam onako kako mislim da je najbolje", riječi su ovog arbitra koji je sinoć uz pratnju policije napustio stadion u Sao Paolu.

Sljedeće izdanje Copa Americe će se naredne godine igrati u Argentini i to će biti vjerovatno posljednja šansa da Messi osvoji neki trofej sa svojom reprezentacijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi