Sudija koji je oštetio Real Madrid slavio gol protiv njih u VAR sobi

Montero na udaru navijača Kraljeva

Sudija koji je oštetio Real Madrid slavio gol protiv njih u VAR sobi

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida proteklog vikenda doživjeli su neočekivan poraz na domaćem terenu od Rea Sociedada (0:2) čime se nastavila kriza kraljevskog kluba u ovoj sezoni.

Nakon utakmice iz Real Madrida su žestoko kritikovali glavnog sudiju Muneru Montera jer vjeruju da ih je oštetio u ovom meču. Iz Reala su se najviše žalili na detalj kada je došlo do kontakta između golmana gostiju i Viciniusa Juniora.

Mnogi su smatrali da je to bio čist penal za domaći tim, no sudija čak nije htio ni tražiti pomoć VAR-a. U Realu su bili ljuti na sudiju posebno zbog ovog detalja, te su nakon utakmice pitali kakva je svrha VAR-a ukoliko se uopšte ne koristi u takvim situacijama.

Međutim, madridska Marca počela je otkrivati mnoge stvari o sudiji Monteru, a trenutno je u centru pažnje video s meča Eibara i Reala kada je kraljevski klub poražen sa 3:0. Tada je Montero bio u VAR sobi i na snimku je jasno vidi kako je proslavio jedan od golova Eibara protiv Reala.

Navijači Real Madrida su poručili da je nevjerovatno da je ovom sudiji dozvoljeno da sudi utakmice ovog kluba jer vjeruju da je jasno da im nisu baš dragi.

Real Sociedad slavio na Bernabeu nakon 15 godina

Pobijeđen je Real Madrid i to nasred Santiago Bernabeu stadiona, a to je Sociedad u prošlosti jako rijetko uspijevao. Tačnije rečeno, posljednji put je tako što ovoj ekipi pošlo za rukom prije čak 15 godina u španskoj La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To nije sve. Klub iz Baskije je na posljednjih devet gostovanja kod poznatijeg Reala gubio, a čak osam puta zaredom je primao tri ili više gola.

Sve ovo dokazuje kako je ovo svakako historijska noć za Sociedad koji se usput rečeno probio na 11. poziciju La Lige. Također, Santiago Bernabeu je večeras bio i poprilično prazan, a skupilo se "svega" nešto više od 53.000 gledatelja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Ovakvom realu ne može ni 18 sudija pomoći. Oni ipak imaju najboljeg nogometaša današnjice. Hahahaha
33 16
Mase007
Svi su ljubomorni na najuspjesniji klub svih vremena... Cinjenica boli ali tako je. Kakva god da je kriza u klubu proci ce.
24 29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi