Sudija Moss uništio utakmicu: Remi Leicestera i West Hama
Foto: EPA

Remi u derbiju

Sudija Moss uništio utakmicu: Remi Leicestera i West Hama

Midhat Šljivak

Fudbaleri Leicestera i West Hama remizirali su (2:2) u susretu 34. kolu engleske Premier lige.

Odličan fudbal odigrala su ova dva tima, a na kraju je sudija Jonathan Moss odlučio ovaj meč s nekoliko nevjerovatnih odluka

West Ham je bolje otvorio meč. Pogodili su okvir gola na samom otvaranju, bili su bolji rival, ali u 18. minuti su domaći stigli do vodstva. Brzu kontru završio je Jamie Vardy za prednost od 1:0.

Imao je za domaće priliku i Robert Huth, ali iz dobre situacije nije pogodio, te se na odmor otišlo vodstvom Leicestera od 1:0.

Drugo poluvrijeme počelo je crvenim kartonom za Vardyja. Sudija Moss mu je pokazao drugi žuti, zatim je Ried uzdmrao stativu.

Držale su Lisice prednost do 83. minute kada na scenu stupa sudija Moss. Dosudio je sumnjiv penal za goste nakon čega Carroll pogađa za 1:1, da bi tri minute kasnije gosti došli do vodstva sjajnim golom Cresswella za 2:1.

Ipak, u petoj minuti nadoknade Lecester je poravnao. Dosuđen je novi penal, a precizan je Ulloa za konačnih 2:2.

Premier liga, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester - West Ham 2:2 (Vardy 18', Uloa 90+4' / Carroll 83'p, Cresswell 86')


 




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti