Sudija napadnut jer je isključio igrača

Pripreme u Antaliji

Sudija napadnut jer je isključio igrača

Edmir Škorić

Prijateljski susret između bugarske Slavije iz Sofije i ruskog Anzhi Makhachkala bio je sve, samo ne prijateljski. Naime, taj meč prekinut je nakon što su predstavnici ruskog kluba napali glavnog sudiju.

U Antaliji, gdje se na pripremama ovog mjeseca nalazi mnogo evropskih klubova, odigran je kontrolni susret između bugarskog kluba Slavia iz Sofije i ruskog Anzhi iz Makhachkala.

Predstavnici ruskog kluba, na čelu sa predsjednikom, utrčali su u teren u 58. minuti te napali glavnog sudiju tog meča. Glavni razlog ovakvog scenarija bio je taj što je sudija isključio Magomed Magomedova. Da stvar bude još gora, Mahomedov je upravo sin vlasnika kluba.

Televizijske snimke su pokazale kako je sudija zadobio nekoliko udaraca u lice, nakon što ga je okružilo desetak članova Anzhija. Svoj "komad" dobio je i trener bugarskog kluba Velislav Vutsov, u želji da smiri čitavu situaciju.

Nakon pauze od nekoliko minuta utakmica je, sasvim opravdano, prekinuta.

"Nikada nisam očekivao da se ovakve stvari mogu dogoditi u 21. stoljeću", kazao je predsjednik bugarskog tima Ventislav Stefanov za jednu raido postaju iz Bugarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije