Sudija odbio da pokazuje kartone
Foto: EPA

Na meču Argentina - Italija

Sudija odbio da pokazuje kartone

Midhat Šljivak

Argentinski fudbaler Manuel Lanzini saopštio je kako mu je na prijateljskom susretu protiv Italije sudija Martin Atkinson rekao kako neće dijeliti kartone na ovom susretu.

Atkinson se oprostio od internacionalnog suđenja. Posljednji meč kojeg je odradio bio je duel Argentine i Italije u Manchesteru i nije želio pokazivati kartone iako je bilo nekoliko žestokih startova sa obje strane.

Reprezentativac Argentine Manuel Lanzini saopštio je kako mu je sudija Atkinson priznao kako neće biti opomena.

"Sudija mi je rekao kako mu je ovo posljednja utakmica koju će suditi i da ne želi pokazivati žute kartone u ovom meču", prenosi Ole izjavu ovog fudbalera.

Atkinson se od internacionalne scene oprašta sa 46 godina, a treba istaći da je prošle godine ovaj sudija bio drugi u izboru za najboljeg sudiju svijeta iza Nijemca Felixa Brycha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi