Velež i Sarajevo igraju u petak, poznato ko će dijeliti pravdu

Derbi se igra na Areni Rođeni

Velež i Sarajevo igraju u petak, poznato ko će dijeliti pravdu

Adnan Beganović

Derbi susret 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u petak u Mostaru igraju Velež i Sarajevo. Dragan Petrović če biti glavni sudija ovog meča, saznaje SportSport.ba.

Prvi dio premijerligaške sezone ulazi u samu završnicu, a od petka do ponedjeljka se igraju susreti 16. kola.

Očekuju nas nova uzbuđenja, a derbi kola će biti odigran u Mostaru na Areni Rođeni gdje će snage odmjeriti ćetvrtoplasirani Velež i trećeplasirano Sarajevo.

Sarajevo bi eventualnom pobjedom ostalo u borbi za sami vrh, dok bi Rođeni u slučaju trijumfa se učvrtili na 4. mjestu koje najvjerovatnije znači izlazak na evropsku scenu i prišli bi Sarajevu na samo bod zasotatka.

Pred Petrovićem je težak zadatak

Dakle, važan je to meč za obje ekipe, koje se bore za sami vrh tabele, a kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, glavni sudija ovog susreta će biti Dragan Petrović iz Banja Luke.

U subotu i nedjelju po dva meča, u ponedjeljak jedan

Dan nakon derbija kola snage će odmjeriti Tuzla City i Željezničar, te Sloga Merdian i Borac, dok u nedjelju se sastaju Posušje i Igman, te GOŠK i Široki Brijeg.

Kolo svojim susretom koji je na rasporedu u ponedjeljak zatavoraju Zvijezda 09 i Zrinjski.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Nakon ovog kola do pauze će biti odigrana još dva. U 17. će sse sastati Široki - Brijeg - Zrinjski, Sarajevo - GOŠK, Željezničar - Velež, Igman - Tuzla City, Sloga Merdian - Posušje, te Zvijezda 09 - Borac.

Posljednje 18 kolo prvog dijela sezone igra se 16. decembra, a sastaju se GOŠK - Željezničar, Posušje - Borac, Zvijezda 09 - Široki Brijeg, Zrinjski - Sarajevo, Velež - Igman, te Tuzla City - Sloga Merdian.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar__1981___
Sarajlije , dobrodosli u Mostar , pokazat cemo koje dvije ekipe igraju najljepsi fudbal u BiH trenutno! RA-HZ!
3 0
Ecosport
Čudo nisu peljtu stavili da opet nateže za Njanjajevo. Forza Rođeni!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi