Sudije neočekivano u prvom planu

Prvi se žalili Makedonci

Sudije neočekivano u prvom planu

Šta se događa sa suđenjem na Eurobasketu? To je pitanje koje se slobodno može postaviti nakon samo dva odigrana kola, jer u šest utakmica koje smo odgledali u grupi B, vidjeli smo puno toga lošega, puno sudijskih previda koji nisu bili mali i koji su direktno uticali na rezultat utakmice.

U taboru naše reprezentacije su nezadovoljni, Aco Petrović se vratio na Latviju rekavši: Četiri poena su uzeli, promijenili su jednu odluku nakon koje smo primili tricu to je znači sedam poena u jednoj utakmici koju izgubiš 11 razlike. Protiv Srbije nam nisu svirali šest slobodnih bacanja kada smo bili u bonusu, kad smo imali priliku da se spustimo ispod deset, možda osam razlike. Svirali su nam tamo kad smo bili u minusu 16 razlike" kaže Petrović rezimirajući ljude u crnom nakon naše dvije utakmice. 

Posebna priča su Makedonci koji su se čak i žalili nakon utakmice sa Crnom Gorom, ne sluteći da će im se nešto slično desiti i protiv Litve opet u posljednjoj minuti. U toj završnici je bilo tehničkih, utakmica je na kratko i prekinuta, a Litvanci su dobili dva slobodna bacanja iako su bili dva prekršaja od bonusa. Bilo je tu još grešaka koje se jednostavno ne bi smijele događati na velikim takmičenjima, a Eurobasket je svakako jedan od njih.

"I sudije su ljudi, griješe, ali ekipe skupo plačaju njihove greške. U prvoj utakmici protiv Makedonije morali su pogledati usporeni snimak, jer to je danas sasvim normalno. Zašto koristimo svu tu tehnologiju" zapitao se legendarni Arvydas Sabonis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.