Bandić i Kazlagić sude u derbijima drugog kola Premijer lige BiH

Poznate sudije

Bandić i Kazlagić sude u derbijima drugog kola Premijer lige BiH

Edmir Škorić

Premijer liga BiH se nastavlja za vikend utakmicama drugog kola.

U fokusu će biti derbi koji će u Bosanskom Novom odigrati Borac i Sarajevo. Banjalučanima će to biti drugi meč nakon što su u prvom kolu u Modriči kao gosti remizirali sa Slogom iz Doboja, dok će Bordo tim odigrati svoj prvi meč u sezoni.

Utakmicu će suditi Antoni Bandić, koji je zanimljivo i prošle godine na Gradskom stadionu u Banjaluci sudio ovim rivalima. Asistirat će mu Damir Lazić i Arnel Novalić, četvrti sudija bit će Luka Bilbija.

Još jedan derbi igra se u Mostaru između Zrinjskog i Željezničara, a sudi ga Mirza Kazlagić. Pomažu mu Stefan Tešanović i Josip Čolić, a četvrti sudija je Elvedin Topuzović.

Duel Sloge i Leotara sudit će Sarajlija Admir Musić sa pomoćnicima Moamerom Čauševićem i Edinom Redžovićem, dok će Irfan Peljto biti četvrti sudija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu će na duelu Širokog i Slobode dijeliti Benjamin Deljković uz asistiranje Dženana Milića i Amera Macića, a četvrti sudija će biti Josip Martinović.

Odgođeni su mečevi Velež - Igman i Tuzla City - Posušje zbog evropskih nastupa Mostaraca i Tuzlaka. Kada budu igrani, sudit će ih Aleksandar Njegomirović na stadionu Rođeni, odnosno Dražen Marić na Tušnju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
samo je smotanim hadaljima bitno ko him sudi
1 10
antikomunist
ove godine su plaho uranili sa namjestanjem titule Borcu.i drugog mjesta Zrinjskom.Odmah je pocelo delegiranje «podobnih sudija» najvecim konkurentima Borca.Istom onome koji je osramotio i genocitet RS i DRZAVU BiH,i NEKADASNJI veliki klub Borac iz NEKADASNJE Banja Luke.Kojeg su bukvalno RIBARI koji se sastanu ponekada da igraju lopte izbacili iz Evrope. Ali tamo nema Vice i njegovog uticaja,tamo nema Njegomirovica, Ristica, Bilbija, i «VELIKOG( al cetalja) Milosa GIGOVICA da ih pogura. Inace Borac bi ta orio pri dnu tabele. Cujem i da je «odluka» da ove godine moraju ispasti dva «nesrpska» kluba. ...bice»zanimljivo»...
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi