6

Komentari (6)

bk123
I sudije su ljudi nitko ne kaže da ne smiju pogriješiti griješe svi , treba u djelicu sekunde pod punim opterećenjem donijeti ispravnu i kvalitetnu odluku, griješe sudije i u Europi možda više nego naše jer imaju pomoć VARa . I sami smo neodlučni kada gledamo neku situaciju pomoću VAR tehnologije pa od nas 3, 4 ninjedan nema isto mišljenje a pogotovo kažem naši sudci gdje nemaju pomoć VAR a u djelić sekunde moraju donijeti ispravnu i kvalitetnu odluku i zato treba priznati da nije lako a posebno kod nas gdje svi gledamo na svoj način, sve u svemu nije im lako al da ima pokvarenjaka medju njima zaista ima jer nekad se baš očituje tendencijozno i nastranu, rekao bih čak i bezobrazno suđenje...trebamo uvidjeti razliku između jednog i drugog....nekog jednostavno greške povuku da ide iz greške u grešku ne htijuci jer jednostavno je tako a ovi drugi su ljudski šljam
mido1921
Pod hitno uvesti pravilo da igrač kom se ukazuje liječnička pomoć (a da protivnički igrač nije dobio karton zbog prekršaja) mora provesti 3 minute van igre. Simptomatično je da u ekipi koja vodi ili joj odgovara trenutni rezultat ima na desetine povrijeđenih igrača pred kraj utakmice. Primjer su igrači Goška zadnje dvije utakmice. Ili kad je Velež poveo protiv Želje, valjda se nisu dogovorili ko će kad folirati pa u jednom momentu trojica padaju i valjaju se.
hzsg
Urednice ŠTA JE KOMITET ZA SUDJENJE REKAO ZA SUDJENJE MATEA MUSE, u dvije utakmice Borca protiv Sarajeva u kojima je preķršio elementarne sudijske kriterije. Jeli suspendovan, jeli kaznjen, jeli uopce razmatrano njegovo sudjenje ? Ja cu ti reci... NIJE, jer je za onako nešto dobio direktive, upute. DALJE JE ZAISTA SUVIŠNO DISKUTOVATI.
user1675926959
Ja bih sudije ograničio da mogu 22 faula odsvirati po utakmici(teoretski neizvodivo ali bi pokušao barem jednu sezonu)
zgembo.popuslic
Ima do sudija koji sviraju faulove kao da je kosarka al ima i do igraca koji jedva cekaju da padnu i da im sudija svira faul pa da malo dodju do daha dok leze na terenu jer je fizicka sprema nula bodova. Cim osjeti ruku protivnickog igraca na ledjima odmah pada ko pokosen. Ne pamtim kad sam vidio da je neki igrac u nasoj ligi izdrzao neki duel ili neko malo guranje a da je nastavio igrat.
userx123
apsolutno, ali da su sudije normalne i da ne prave crkus sviranjem takvih faulova ovi više ne bi padali, pa svaki igrac borca pada cim osjeti bilo kakav kontakt jer zna da ce sve svirati, a tako i unose nervozu protivnicima i nema tu fudbala...
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.