Sudiji ne pomaže ni VAR: Chapecoense ostao bez titule zbog nevjerovatne greške!

Gol ili ne?

Sudiji ne pomaže ni VAR: Chapecoense ostao bez titule zbog nevjerovatne greške!

Endin Čaušević

Brazilski Chapecoense se ponovo nalazi u centru pažnje nakon utakmice finala državnog prvenstva u Santa Catarini.

Chapecoense je u finalnoj utakmici igrao protiv Avaija i izgubio nakon penala, ali je ovaj meč izazvao nevjerovatan skandal. U centru pažnje našao se glavni sudija zbog odluke koja je odlučila pobjednika u ovom duelu.

Naime, rezultat u regularnom dijelu bio 1:1 i nakon toga izvodili su se penali. Posljednji penal izveo je igrač Chapecoensea, Bruno Pachecka, koji je pogodio prečku, a zatim se lopta odbila u gol Avaija.

Igrači Chapea su bili sigurni da je ovo gol, ali sudija je onda izazvao šok na stadionu. Gledao je čak i VAR, no na kraju je presudio da nije gol i poručio da je lopta ipak dirala liniju.

Avai je tom odlukom osvojio trofej, ali iz Chapecoensea se ne predaju. Poručili su da ne priznaju ovaj rezultat i odmah su se žalili i zatražili da se ova utakmica ponovi.

"Mi ovaj rezultat nećemo priznati. Već je žalba spremna i želimo da se utakmica ponovi. Sudija je napravio veliku grešku i njega treba suspendovati na godinu dana. Mi ne želimo da šutimo i borit ćemo se do samog kraja", rekao je predsjednik Chapecoensea, Maninho.

Top Komentari

kiki
nije gol
0 0
Zoilomas
Gol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti