Porodice stradalih fudbalera Chapecoensea traže odštetu

Doputovali u Boliviju

Porodice stradalih fudbalera Chapecoensea traže odštetu

Skoro dvije godine nakon nezapamćene tragedije koja je zadesila brazilski Chapecoense, porodice poginulih fudbalera, članova stručnog štaba i Uprave doputovale su u Boliviju kako bi tražile odštetu.

U avionskoj nesreći je poginula 71 osoba, među kojim i 19 fudbalera brazilskog kluba, a kolumbijske vlasti su nakon istrage saopštile da je nesreću izazvao nedostatak goriva i nemar.

Čarter let iz Brazila do Medelina organizovala je kompanija LaMia koja je registrovana u Boliviji, a porodice poginulih su danas doputovale u bolivijski grad Santa Cruz kako bi konačno tražile odštetu.

Porodice žele da se sastanu sa bivšim čelnicima ove aviokompanije, bolivijskim vlastima zaduženim za civilni vazdušni saobraćaj kao i predstavnicima osiguravajuće kompanije. Epilog bi trebao biti poznat u narednim danima.

Velika nesreća dogodila se 28. novembra 2016. godine, a fudbaleri Chapecoensea su tog dana putovali u Medelin na prvu utakmicu finala Copa Sudamericane protiv Atletico Nacionala. Od ukupno 77 putnika u avionu, poginulo ih je čak 71.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti