Sudijsko vrijeme prokleto za Džidićev Shakhter,kiks Cocalića

Europa liga, grupa L

Sudijsko vrijeme prokleto za Džidićev Shakhter,kiks Cocalića

Grupa L ovosezonskog izdanja Europa lige mogla bi itekako biti interesantna bh. fudbalskoj javnosti obzirom da za Maccabi iz Haife već duži period nastupa nekadašnji fudbaler i kapiten Željezničara Edin Cocalić, dok za jedno od najugodnijih evropskih iznenanđenja, kazahstanski Shakhter Karagandy nastupa bh. dvojac Džidić – Vasiljević.

Nakon nesretnog ispadanja u play-off fazi Lige prvaka od Celtica u posljednjim trenucima utakmice, Kazahstanci su stigli u Solun nadigravati se sa još jednim timom koji je bio blizu plasmana u grupnu fazu Lige prvaka.

PAOK koji je eliminisan od Schalkea, večeras je nakon vodećeg gola gostiju do kojeg su stigli preko Canas iz penala u 50. minuti susreta, bio primoran stizati rezultatski zaostatak. Na sreću Grci su uspjeli golom u 75. minuti preko Athanasiadisa izjenačiti. Pogodak može ići na dušu kompletnoj odbrani gostiju koja je nije uopšte reagovala na ubačaj iz kornera, a Athanasiadisu na drugoj stativi ostalo je samo da loptu pospremi u gol. 

Na kraju je grčki klub nakon što su gosti ostali sa igračem manje na terenu uspio doći do pobjede golom Vukića u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Aldin Džidić odigrao je svih 90 minuta za svoj tim, dok Vasiljevića nije bilo u sastavu kazahstanskog šampiona.

Cocalićev Maccabi ostao je bez bodova nakon prvog kola, obzirom da je AZ slavio minimalanu pobjedu od 1:0, a gol vrijedan tri boda postigao je Gudmundsson u 71. minuti susreta.

Upravo je nekadašnji fudbaler Željezničara kumovao golu gostiju, jer nakon što je on promašio loptu prilikom pokušaja da blokira centaršut, ona dolazi do protivničkog napadača koji je kroz noge golmana domaćih posprema u mrežu iza njegovih leđa.

Europa liga, grupa L, 1. kolo:
Maccabi Haifa – AZ 0:1 (Gudmundsson 71)
PAOK - Shakhter Karagandy 2:1 (Athanasiadis 75, Vukić 90+2 / Canas 50)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.