"Šuker i Mijatović su se tada dogovorili da neće dodavati loptu nikako Raulu i to su radili"

Capello imao tada velike probleme

"Šuker i Mijatović su se tada dogovorili da neće dodavati loptu nikako Raulu i to su radili"

Endin Čaušević

Nekadašnji trener Real Madrida, Fabio Capello, u svojoj karijeri trenirao je mnoge klubove, ali i neke od najboljih igrača svih vremena.

Capello je priznao da treneri najviše problema imaju s fudbalerima koji su previše umišljeni, te koji vjeruju da bez njih ništa ne bi moglo funkcionisati. Takvu situaciju imao je dok je trenirao Real Madrid, a za primjer je uzao Davora Šukera i Pretraga Mijatovića.

Šuker i Mijatović su imali poseban klan u svlačionici kraljevskog kluba, a tada su na "zub" uzeli mladog Raula Gonzalesa koji je kasnije postao legenda Real Madrida.

"Šuker i Mijatović su se tada dogovorili da neće dodavati loptu Raulu i to su zaista radili na terenu. Kada sam vidio da nije nešto kako treba razgovarao sam s njima i priznali su mi sve. Nakon toga to više nisu radili, ali su do tog trenutka itekako šikanirali Raula", rekao je Capello.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Legendarni italijanski stručnjak osvrnuo se na situaciju u Interu s Maurom Icardijem i dodao da Luciano Spalletti ima sličan problem.

"Spalletti to sve može da riješi. On treba razgovarati s igračima, a ne da toliko priča s novinarima. Neka okupi sve igrače i s njima popriča o svemu i sigurno da će se mnogi problemi riješiti na taj način", dodao je Capello.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
i to im je fer igra
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi