Šuker o namještanju: Sa Maradonom imao samo jedan dogovor

Predsjednik HNS-a odgovorio Ruggeriju

Šuker o namještanju: Sa Maradonom imao samo jedan dogovor

Prvi čovjek hrvatskog nogometa Davor Šuker reagovao je na napise o 'namještanju' utakmice.

Takve navode plasirao je nekadašnji reprezentativac Argentine Oscar Ruggeri u emisiji '90 minutos de Futbol' koja se prikazuje na televizijskoj postaji Fox. Njega su upitali je li kroz karijeru igrao namještene utakmice, a on je odgovorio da se sjeća samo jedne, tačnije između Hrvatske i Argentine.

Utakmica je odigrana 1994. godine po velikom pljusku i završila je bez golova, a za to su najzaslužniji, kako je naveo, Davor Šuker i Diego Maradona koji su se dogovorili da neće napadati jedni druge. Ideja je to Argentinaca koji su na Maksimir doputovali umorni.

Ipak, u međuvremenu stigao je odgovor od Šukera koji kaže da je sa Maradonom dogovarao samo jednu stvar.

"Predsjednik HNS-a Davor Šuker poručio je kako je jedino što je s Maradonom dogovarao posjet grobu Dražena Petrovića, kojeg je Maradona izrazito cijenio kao sportaša", naveo je HNS.

Šuker i Maradona su inače u to vrijeme bili saigrači u Sevilli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti