Šuker: Real Madrid je imao sjajnih napadača, ali zna se ko je ispred svih

Izbor koji je iznenadio mnoge

Šuker: Real Madrid je imao sjajnih napadača, ali zna se ko je ispred svih

E. Čaušević

Davor Šuker je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača u Evropi, a mnogi ga pamte po sjajnim igrama u dresu Real Madrida.

Šuker je za kraljevski klub potpisao na ljeto 1996. godine i tu se zadržao tri sezone, te je s Realom uspio postati prvak Španije i Evrope. Za ovaj klub odigrao je 86 utakmica i zabio je 38 golova.

Sadašnji predsjednik HNS-a dao je intervju za Goal France u kojem je pričao o Real Madridu. On je priznao da je ovaj klub u prethodnih desetak godina imao odličnih igrača, ali da se jedan posebno izdvaja.

"Karim Benzema je fantastičan napadač. Ispisao je historiju u ovom klubu i za mene nema sumnje da je on jedan od najboljih igrača na svijetu. Napadače i dalje rangiramo po statistici koju ima, a Benzema je tu broj jedan za mene. Real je imao prethodnih godina odličnih igrača, ali Benzema je za mene najbolji", rekao je Šuker.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema je u Real Madrid stigao na ljeto 2009. godine iz Lyona, te je u dresu kraljevskog kluba odigrao 501 utakmicu i postigao je 241 gol uz 133 asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Konj konjski
Sigurno je bolji od debelog ronalda...Svasta.
2 0
Dtox
Pravi ronaldo najbolji napadac svih vremrna za mene.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi