Krpić: Želio sam što prije pronaći klub, samo jedna iz Premijer lige bila je konkretna

Jučer i zvanično potpisao ugovor

Krpić: Želio sam što prije pronaći klub, samo jedna iz Premijer lige bila je konkretna

S. Mlaćo
Bh. napadač Sulejman Krpić jučer je i zvanično postao novi član rumunske Astre Giurgiu. Krpić je potpisao ugovor na godinu i po dana, te je tako riješena saga oko njegovog novog kluba.

Podsjetimo, 29-godišnji napadač vratio se iz Južne Koreje pred kraj ove godine i bio slobodan, a na kraju je odlučio prihvatiti ponudu iz Rumunije. Za SportSport.ba govori o očekivanjima u novoj sredini, porukama koji je dobio od navijača Željezničara gdje je nosio kapitensku traku, ali i ponudama iz Premijer lige. Ističe, samo je jedna bila konkretna.

“Za Rumuniju sam se odlučio jer sam dobio odmah ponudu na papiru i zadovoljan sam sa svim uslovima. O klubu sam čuo sve najbolje, a moja je želja bila da što prije riješim ime svog novog kluba, te da se priključim već u januaru. Pratio sam rumunsku ligu dosta puta, znam da ima i naših igrača, a sama liga se dosta popravila. Uslovi za rad te sve ostalo je na visokom nivou“, priča Krpić za SportSport.ba.

Saigrači će mu biti nekadašnji član Željezničara Daniel Graovac, te bivši član ljutog rivala sa Koševa Ljuban Crepulja.

“Znam da su u ekipi naši momci, dosta je lakše kad dođeš u novu sredinu, a imaš nekog svoga“.

Poziva iz Premijer lige je bilo, ali i iz daleke Indije.

“Bilo je poziva iz Željezničara i Borca, ali nisu govorili o uslovima. Jedini koji mi je rekao uslove jeste prvi čovjek Tuzle City Azmir Husić. Imao sam i ponudu iz Indije, ali pod uslovom da odmah idem. Nije mi to odgovaralo, imao sam prihvatnih obaveza“.

Krpić: Ugovor mi je istekao, vraćam se kući, a prvo se želim odmoriti!

Godinu koja je već na iznimku obilježila je pandemija koronavirusa. U vrijeme kada se najviše o tome pričalo Krpić je sa porodicom bio u Južnoj Koreji.

“Vidio sam dosta problema u Koreji oko pandemije koronavirusa, vratio sam se kući, a panika je bila svugdje. Nadam se da će se rješenje pronaći što prije i da živimo kako smo ranije živjeli te da se sve vrati u normalu. Naravno, tu podrazumjevam i da se navijači vrate na stadione, te dvorane i ostale sportske događaje“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobio je veliki broj poruka onih koja ga vole, poštuju i cijene. Sretan je posebno zbog toga.

“Želim da se zahvalim svima njima koji su se javili. Puno to znači, vjerujte mi. Najviše sam poruka dobio od navijača Željezničara i hvala na tome“, završio je 29-godišnji napadač u razgovoru za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sarbit2019
Sram ga istid bilo u Rumuniju otici a ne potpisati za Željkana da igra besplatno SRAMOTA.
33 15
Didis74
Smrad od igrača, smrad od čovjeka
11 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi