Sulejman Krpić potpisao za Željezničar
Foto: FK Željezničar

Prvo pojačanje Plavih za narednu sezonu

Sulejman Krpić potpisao za Željezničar · Zvanično

Nakon što je danas obavio ljekarske preglede, Sulejman Krpić je i zvanično postao novi igrač FK Željezničar.

Sulejman Krpić je u redove Željezničara stigao nakon kraće epizode u iranskom Tractoru. Podsjetimo, prije odlaska u Iran Krpić je nastupao za tuzlansku Slobodu kao posuđen igrač švedskog AIK-a.

Ovaj bh. napadač bi na Grbavici trebao ostati do 2020. godine, s obzirom da je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Željezničar.

Zanimljivo je da je Krpić već u svojoj karijeri nosio dres jednog sarajevskog kluba i to ljutog rivala Plavih sa Grbavice, FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Krpić je rođen 1991. godine u Brčkom, a fudbalski put je počeo u omladinskom pogonu HNK Orašje. Nakon odlaska iz Orašja bio je članom juniorskog tima zagrebačkog Dinama, da bi nakon toga otišao u Austriju (LASK). Po povratku u BiH je ponovo obukao dres Orašja, a zatim su uslijedili angažmani u Sarajevu, Metalcu iz Gornjeg Milanovca, Slobodi, AIK-u i Tractoru.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tz_1987
Dobio je uslove kakvi se u Bosni mogu samo sanjati sada ga pljuvati i mrziti sto je otisao u Željezničar nema smisla sretno !
19 2
Zoran Mihajlović
Otjerao ga Dinamo, otjerala ga Sloboda, AIK.. eto sad i onaj iranski klub... znači da je u želju došao za male pare... ali sjebat onako priliku za EU preko AIK-a stvarno sramota... vidi se da nije nikakav igrač... da će uvijek igrat u ovim livadskim ligama.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije