Fenomenalan debi Sulejmana Krpića u Australiji

Gol za pobjedu

Fenomenalan debi Sulejmana Krpića u Australiji

Midhat Šljivak

Bh. napadač Sulejman Krpić (31) na sjajan je način debitovao u Australiji.

Iskusni 31-godišnji napadač pogodio je za pobjedu svog tima Western Sydney Wanderers na startu šampionata u duelu protiv Perth Gloryja (1:0).

U dosta nervoznoj utakmici WS Wanderersi su do pobjede stigli u 78. minuti meča. Krpić je dobro ispratio akciju svog tima i iskoristio je dodavanje Cleura da postigne pogodak za 1:0.

Mogao se Krpić dodatno proslaviti na startu prvenstva jer je u 90. minuti meča imao priliku da dovrši posao u ovom duelu udarcem s bijele tačke.

Međutim, nije ga uspio iskoristiti. Promašio je, no na kraju je ostalo 1:0 za WS Wandererse.

Oglasi

Krpić je ipak na jako dobar način počeo karijeru u Australiji. Postigao je pogodak u prvom kolu, a od njeg se svakako očekuju velike stvari ove sezone.

Doveden je 31-godišnji napadač kako bi postizao golove. Prvo kolo donijelo je prvi pogodak i vidjet ćemo kolika će brojka biti na kraju sezone.

Australija je novi izazov u karijeri ovog fudbalera. On je promijenio veliki broj klubova, ali WS Wanderersi su sasvim novo iskustvo u odnosu na ranije ekipe.

Krpić je posljednju sezonu proveo u FK Tuzla City. Ranije je igrao u Rumuniji, Južnoj Koreji, Iranu, Švedskoj i Srbiji.

U Bosni i Hercegovini je još nastupao za Orašje, Sarajevo, Slobodu i Željezničar.

Top Komentari

Brazuka
Ovo mu je peta utakmica. Danas promašio i penal kakav debi i kakav fenomenalan sta je sa vama.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi