Sulejman Smajić ponovo povrijeđen
Smajić propustio meč Dendera sa Standardom

Tri sedmice van terena

Sulejman Smajić ponovo povrijeđen

Sulejman Smajić, nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Zrinjskog ponovo se povrijedio u Belgiji. Naš internacionalac istegao je mišić zadnje lože, pa će van terena provesti tri sedmice.

Smajić se povrijedio na treningu pred kraj prošle sedmice, te zbog toga sinoć nije igrao u utakmici 18. kola šampionata Belgije, koju je njegov Dender izgubuio na gostovanju kod Standarda, rezultatom 2:3.  
Smajić je zadnju ložu istekao i na kraju jesenjeg dijela šampionata, a tada je propustio utakmicu posljednjeg kola protiv Charleoria.

Inače, Dender je trenutno na pretposljednjem, 17. mjestu tabele sa svega 15 osvojenih bodova i do kraja prvenstva Smajićevom klubu predstoji grčevita borba za opstanak u Prvoj ligi Belgije. Po 15 bodova imaju još tri tima, Tubize, Germinal i Mons. Za spas u društvu najboljih, uz Dender i ostale, „vadiće“ se i trinaestoplasirani Mechelen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.