Sulejmanović dominirao, Olimpija poražena u finalu

Sulejmanović dominirao

Sulejmanović dominirao, Olimpija poražena u finalu

Midhat Šljivak

Na završnom turniru prvenstva Slovenije bosanskohercegovački košarkaš iz redova Union Olimpije Emir Sulejmanović ponovo je dominirao u ovoj konkurenciji, ali nažalost Olimpija je poražena u finalu od Heliosa 72:70.

Sulejmanović je prvo u polufinalnom duelu u pobjedi Olimpije nad Geoplin Slovanom 81:73, ubacio 23 poena, te je uhvatio 22 skoka, dok je u finalu u porazu od Heliosa pružio još bolju partiju. Ubacio je 33 poena uz 24 skoka, ali nije imao podršku saigrača pa je Helios odnio pobjedu.

Nažalost, Emir Sulejmanović vjerovatno neće nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine na prvenstvu Evrope za juniore zbog spora sa Košarkaškim savezom Finske, za čije je selekcije naš mladi košarkaš nastupao ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.