Sulejmanović MVP turnira Ciutat de L'Hospitalet

Sulejmanović MVP turnira Ciutat de L'Hospitalet

Mladi košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Sulejmanović izabran je za MVP-a turnira Ciutat de L'Hospitalet.

Ovaj je turnir osvojila španska ekipa Joventuda, koja je u finalu savladala dosadašnjeg šampiona Real iz Madrida rezultatom 77:67. Gerard Gomila predvodio je Joventud do pobjede sa 25 poena, dok je u redovima poraženih najbolji bio Alberto Martin sa 19 poena.

Međutim, titula najkorisnijeg igrača Ciutat de L'Hospitalet turnira pripala je mladom reprezentativcu Bosne i Hercegovine Emiru Sulejmanoviću, košarkašu slovenske Union Olimpije.

Sulejmanović je u četiri utakmice na ovom turniru ostvario prosjeke od 20 poena i 13,5 skokova, te mu je pripala titula najboljeg igrača turnira.

Joventut se tako pridružio KK Spars Sarajevo, koji su slavili na turniru Torneo Citta di Roma, te su ove dvije ekipe izborile učešće na NIJT finalu koji će se održati u Londonu od 9. do 13. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.