Šuman: Imamo veliku motivaciju, fokus je na nama

Pred važan kvalifkacijski meč protiv Španije

Šuman: Imamo veliku motivaciju, fokus je na nama

S. Mlaćo

Danas je u hotelu Hills na Ilidži održana press konferencija rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine pred važan kvalifikacijski meč protiv selekcije Španije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ovaj meč igra se sutra u dvorani Skenderija sa početkom u 18 sati, a medijima su se obratili selektor naše reprezentacije Bilal Šuman, te igrači Nikola Prce i Mirsad Terzić.

"Zahvalio bih se medijima na dolasku i podršci u ovim turbulentnim vremenima. Pred nama je meč sa Španijom i sve je u našim rukama, te ne zavisimo od drugih rezultata. Mislim da su naši reprezentativci došli motivirani, te mislim da svakim treningom pokušavamo da napravimo to što želimo. Što se tiče Španije, nepotrebno je trošiti riječi na njih, favoriti su i očekujemo tešku utakmicu. Cijeli fokus na baziran na nama, te imamo veliko motivaciju i želju da se po prvi plasiramo na prvenstvo", kazao je selektor Šuman.

"Španija dolazi u izmijenjom sastavu, ali imaju veliki roster igrača, te nam sigurno dolazi jaka selekcija. Sa odličnom igrom mi želimo da pokažemo da zaslužujemo plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj", jasan je naš selektor.

"Mi smo imali dogovor da odigramo protiv Finske i Španije u Goraždu, ali delegat je uputio pismo kako je sve iznenadilo u Goraždu, te su nam uputili zahtjev da moramo naći drugo mjesto odigravanja", otkrio je Šuman.

Nikola Prce je bio veoma jasan.

"Svaka utakmica je veoma bitna. Možda ova nije bitna, a možda će biti odlučujuća. Španci dolazi u izmijenjenom sastavu, te to možda i nije prednost za nas, čak naprotiv", jasan je bio Prce.

"Selektor je sve rekao ranije. Očekuje nas težak meč, a pohvalio bih rad Saveza i selektora. Ovim putem pozivam navijače da nas sutra podrže", kazao je Mirsad Terzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi