Sunderland ponudio ugovor Advocaatu

Ostaje na klupi?

Sunderland ponudio ugovor Advocaatu

Engleski Sunderland u narednim sedmicama će morati riješiti trenersko pitanje.

Umjesto Gusa Poyeta u martu je na kormilo Sunderlanda stigao Dick Advocaat, a želja Uprave kluba je da holandski stručnjak produži saradnju sa Crnim mačkama.

"Klub mi je ponudio novi ugovor, ali važno je i može li klub ulagati u daljnji napredak. Moram to znati prije donošenja odluke. Pravo glasa ima i moja porodica, a sve će se znati iduće sedmice", kazao je Advocaat. 

Podsjetimo, Advocaat je prošle godine bio selektor reprezentacije Srbije, a tokom karijere još je vodio Holandiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Južnu Koreju, Belgiju, Rusiju, PSV, Glasgow Rangerse, Borussiju Moenchengladbach, Zenit, te Alkmaar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.