Sunderland prejak za fenjeraša, Cardiff blizu ispadanja

Premiership, 36. kolo

Sunderland prejak za fenjeraša, Cardiff blizu ispadanja

Sunderland je ostvario važnu pobjedu u borbi za opstanak nakon koje su sa jednom utakmicom manje dospjeli u zonu koja garantuje opstanak. 

Sunderland je rezultatom 4:0 danas bio bolji od fenjeraša Cardiffa. Raspoloženom domaćinu trebalo je 26 minuta da dođe u vodstvo, a strijelac za 1:0 bio je Wickham. Cala je u posljednjem minutu prvog poluvremena skrivio jedanaesterac i zaradio direktan crveni karton kod gostiju. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Borini za 2:0.

Prednost za domaće petnaest minuta pred kraj povećao je Giaccherini nakon asistencije Borinija. Posao je zaključio Wickham svojim drugim pogotkom četiri minuta prije kraja.

Sunderland je na 17. mjestu sa 32 boda, dok je Cardiff posljednji sa 30 bodova.

Premiership, 36. kolo:

Sunderland – Cardiff 3:0 (Wickham 26., 86., Borini 45. – pen, Giaccherini 77.)

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.