Sunderland prodaje golmana za 30 miliona funti
Foto: EPA

Traže ogroman novac za Pickforda

Sunderland prodaje golmana za 30 miliona funti

Midhat Šljivak

Fudbal je već odavno postao klasični biznis.

Fudbaleri, pa čak i oni prosječni, prodaju se po nevjerovatnim cijenama, a klubovi postavljaju zaista nevjerovatne klauzule u ugovore.

Jedan od traženijih golmana u Engleskoj je Jordan Pickford iz Sunderlanda. 

Ovaj 23-godišnji čuvar mreže važi za jednog od najboljih mladih golmana, a kako je Sunderland ispao u Championship, on se sve češće povezuje s drugim timovima.

Pickford je navodno najavio odlazak. Interes za njega najviše pokazuje Everton, ali novac koji traži Sunderland mogao bi odbiti sve potencijalne kupce.

Za usluge ovog golmana, rukovodstvo Crnih mačaka traži nevjerovatnih 30 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je zaista ogroman novac, iako se radi o zaista talentovanom golmanu i svakako je veliki rizik izdvajati toliki novac za njegove usluge.

Pored Evertona za usluge 23-godišnjeg čuvara mreže zainteresovan je i Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi