Sunderland s igračem manje do boda protiv Begovićevog Stokea

Važni bodovi za momčad Paola Di Cania

Sunderland s igračem manje do boda protiv Begovićevog Stokea

Edmir Škorić

Sunderland nastavlja skupljati bodove za opstanak u Premiershipu, a izabranici Paola Di Cania su u 36. kolu Premiershipa, i pored igrača manje u terenu, remizirali sa Stoke Cityjem (1:1).

Dva kola prije kraja čak ni Stoke nema obezbijeđen opstanak, a Sunderland je sa današnjim bodom otišao 18-plasiranom Wiganu na +3, te je zasad bezbijezdan. Inače, pored otpisanih Readinga i QPR-a, za izbjegavanje 18. pozicije bore se, uz Wigan, Sunderland (38 bodova), Newcastle (38), Norwich (38), Southampton (39), Aston Villa (40), Fulham (40)...

 

Nakon uvodnih minuta koje su protekle u znaku domaćina, Stoke stiže u vodstvo u devetoj minuti. Charlie Adam je izveo korner s desne strane, Jonathan Walters ne uspijeva iz prvog pokušaja, a onda odbijenu loptu šalje u mrežu za veliko slavlje svoje momčadi.

 

U 34. minuti Craig Gardner je dobio direktan crveni karton zbog teškog prekršaja nad Adamom i Sunderland je morao s igračem manje igrati skoro sat vremena. 

 

No, borbeni domaćini, kojima je svaka od posljednje tri utakmice finalna, uspijevaju izjednačiti u 63. minuti. Sebastian Larsson je centrirao iz kornera, Whitehead nije najbolje reagirao, loptu na drugoj strani dolekao John O'Shea, stoper domaćih, te matirao našeg golmana Asmira Begovića za konačnih 1:1.

 

Premiership, 36. kolo:

Sunderland - Stoke 1:1 (O'Shea 63/ Walters 9)

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.