Sunderland srušio i Crvene đavole, Fulham i Cardiff ispali

Premiership

Sunderland srušio i Crvene đavole, Fulham i Cardiff ispali

Midhat Šljivak

Ekipe Fulhama i Cardiffa naredne sezone će igrati u Championshipu. Fulham je porazom od Stoke Cityja od 4:1 ostao bez šansi za opstanak, kao i Cardiff porazom od Newcastlea.

Fulham je morao pobijediti Stoke na gostovanju, ali su na kraju pognute glave napustili Britannia stadion. Stoke je u prvom poluvremenuu dominirao, a do zasluženog vodstva su stigli u 39. minuti kada je za 1:0 pogodio Peter Odemwingie. Sve nade Fulhama pokopao je Marko Arnautović pogotkom za 2:0 u 55. minuti susreta, da bi Assaidi u 73. minuti dovršio priču Fulhama u Premiershipu. Uspio je Fulham preko Richardsona smanjiti na 3:1, ali je Walters pogodio za konačnih 4:1.

Cardiff je poražen na St. James Parku od Newcastlea s 3:0, te su također kao i Fulham ispali iz lige. Shola Ameobi je pogodio za prednost Svraka od 1:0 u 18. minuti susreta, a minimalnim vodstvom domaćih se otišlo na odmor. Sve dileme oko pobjednika otklonio je Loic Remy pogotkom za 2:0 u 88. minuti susreta. Remyje pogodio i za konačnih 3:0.

Važne bodove u borbi za opstanak osvojio je Sunderland, koji je savladao Manchester United na Old Traffordu s 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Sebastian Larsson nakon 30 minuta igre, a iako je United pokušavao doći do izjednačenja, ali je Sunderland imao bolje šanse, te su prečka i stativa spašavale United u ovom susretu, koji je završen s 1:0 za goste.

U ostalim susretima Aston Villa je savladala Hull s 3:1, dok je Southampton savldao Swansea s 1:0.

Premiership, 37. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - Sunderland 0:1 (Larsson 30')
Aston Villa - Hull 3:1 (Westwood 1', Weimann 41', 45+3' / Bowery 28'ag)
Newcastle - Cardiff 3:0 (Ameobi 18', Remy 88', 90+3')
Stoke - Fulham 4:1 (Odemwingie 39', Arnautović 55', Assiadi 73', Walters 82' / Richardson 81')
Swansea - Southampton 0:1 (Lambert 90+3')


Sebastian Larsson Amazing Goal - Manchester... by Sm1le664

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.