Sunderland u velikom derbiju pregazio Newcastle

West Ham bolji od Swanseaja

Sunderland u velikom derbiju pregazio Newcastle

Derbijem velikih rivala Newcastle Uniteda u Sunderlanda otvoreno je 24. kolo engleskog Premiershipa, a u istom terminu su igrali još West Ham United i Swansea. 

Newcastle je na St. James Parku doživio težak poraz od Sunderlanda 0:3. Gosti su pola posla odradili u prvih pola sata kada su golovima Fabija Borinija i Adama Johnsona imali prednost od dva gola. U nastavku utakmice je Colback samo potvrdio veliku pobjedu. 

Tim Alana Pardewa je izgubio najboljeg igrača Yohana Cabayea, koji je otišao u PSG, dok zbog povrede niej bilo kapitena Fabricija Coloccinija. Bez dva najbolja igrača jednostavno ne ide. 

U drugoj utakmici West Ham je na Upton Parku sa 2:0 bio bolji od Swanseaja. Kevin Nolan je golovima u 27. i 45. minuti donio veliku prednost Čekićarima, a gosti nisu uspjeli iskoristiit ni igrača više nakon što je Andy Carroll u 59. minuti zaradio crveni karton. 

Potražite više informacija na temu Premier league:


Newcastle United 0-1 Sunderland (Goal pen... by all-goals
Adam Johnson goal - newcastle united 0-2... by GoalsArenaa
Goal Colback - Newcastle United 0-3 Sunderland... by beingoal1


West Ham United 1-0 Swansea City (Goal Kevin... by all-goals
Kevin Nolan goal - west ham united 2-0 swansea... by GoalsArenaa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.