Sunderland želi dovesti Browna i Gibsona

Sunderland želi dovesti Browna i Gibsona

Edmir Škorić

Sunderland će u ljetnom prijelaznom roku pokušati svoje redove pojačati sa dva nogometaša Manchester Uniteda.

Crne mačke ambiciozno najavljuju sljedeću sezonu u Premiershipu, a čelnici kluba menadžeru Steveu Bruceu odlučili su dati zeleno svjetlo za dovođenje kvalitetnih igrača.

Bruce želi dovesti Darrona Gibsona i Wesley Browna. Navodno su njih dvojica u grupi igrača na koje Alex Ferguson ne računa za narednu sezonu. Sunderland će Brucea pokušati dovesti tako što će u posao uključiti svog veznjaka Jordana Hendersona koji je ranije bio meta Manchester Uniteda.

31-godišnjem Brownu ugovor ističe za godinu dana, pa će na Old Traffordu pokušati nešto i zaraditi njegovom prodajom ovog ljeta. U protivnom bi Brown, kada mu istekne ugovor, bez odštete napustio klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.