Šunjić bolji od Štilića u bh. derbiju u Ukrajini

Šunjić bolji od Štilića u bh. derbiju u Ukrajini

Utakmicom između Zorye i Karpatya počeo je današnji program u okviru desetog kola Premier fudbalske lige Ukrajine.

Zorya je bila bolja od Kartpatya rezultatom 2:1, a 90 minuta u dresu poražene ekipe na terenu je proveo povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić, dok je reprezentativac BiH Toni Šunjić u dresu Zorye također igrao cijeli meč.

Galiuza je u 56. minuti doveo domaće u prednost sa bijele tačke, ali je samo tri minute kasnije na 1:1 izjednačio Oshcipko. Pobjedu Zoryi donio je Khudobiak u 69. minuti.

Šunjić je u 70. minuti zaradio i žuti karton. Nakon 10 odigranih kola, Zorya 11. mjestu, dok su Karpaty tek na 14. poziciji na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.