Šunjić: Nismo opterećeni izlaskom u Evropu

Zorya igra dobro, Šunjić asistira

Šunjić: Nismo opterećeni izlaskom u Evropu

Iako se od njega očekuje da na svakoj utakmici bezkompromisno rješava defanzivne zadatke u timu Zorye, Toni Šunjić nedavno je u stilu Miralema Pjanića asistirao za pogodak svog kluba. 

Zorya je na domaćem terenu savladala Mariopol rezultatom 3:0, a asistent za treći gol bio je upravo Šunjić koji se ubacio u napad i nesebično uposlio tamnoputog Bolyja.

„Odigrali smo odličnu utakmicu, pobijedili sa 3:0 i učvrstili se u sredini tabele. Mjesto koje garantuje Evropu daleko je šest bodova, do kraja ništa nije nemoguće, ali time nismo opterećeni. Cilj je bio biti stabilan nakon par sezona u kojima smo se borili za opstanak, i u tome smo uspjeli,“ kaže Šunjić za naš portal.

Zorya će u narednom kolu ugostiti tim Chernomorets Odesse. Iako protivnički tim ima ulogu favorita, Šunjić vjeruje u iznenađenje.

„Chernomorets je četvrtoplasirani tim na tabeli sa visokim ambicijama pa samim tim ima etiketu favorita pred ovaj meč. Bez obzira na to, mi se nadamo trijumfu i novim bodovima. U posljednje vrijeme igramo u dobroj formi, a imamo i prednost domaćeg terena,“ zaključio je Šunjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti