Super Bayern, oba derbija Englezima
Bavarci očitali lekciju Portugalcima (AFP)

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka

Super Bayern, oba derbija Englezima

Engleski klubovi i večeras su pokazali pravu snagu, jer su u oba derbija prvih utakmica osmine finala Lige prvaka slavili, Liverpool u Madridu, a Chelsea kući protiv Juventusa.

Real Madrid – Liverpool 0:1

Popularni «Redsi» odigrali su veoma dobro u Madridu i pred revanš na Otoku ostvarili rezultat iz snova. Slavili su minimalno sa 1:0, ali nad kraljevskim klubom imaju veliku prednost postignutog gola u gostima - 1:0. Tim Rafe Beniteza je do trijumfa stigao u 82. minutu utakmice. Nakon prekršaja na ivici kaznenog prostora i upućenog centaršuta na liniji koja označava peterac najviši u skoku bio je izraelski internacionalac Benayoun. Šutirao je glavom i poslao loptu u mrežu Reala, te do kraja susreta iskusno održali stečenu prednost.

Chelsea – Juventus 1:0

Chelsea nema toliko vrijednu pobjedu, kao Liverpool, jer 1:0 kući nije isto kao u gostima, ali je najbolji mogući trijumf sa golom razlike. Dobro su otvorili utakmicu, a u takvoj igri već u 12. minutu «plavi» su došli do vodstva, kada je pogodio Drogba. Niko ni slutio tada nije da će u drugom derbiju večeri to biti i konačan rezultat. Domaći su mogli povećati prednost u prvih 45 minuta, ali nisu iskoristili prilike. U nastavku meča Juve je zaigrao bolje imao više loptu u posjedu. Ipak, revanš u Torinu dočekaće u rezultatskom deficitu. Naš Hasan Salihamidžić nije bio među 18 igrača Juventusa, prijavljenih u službenom zapisniku sa utakmice.

Sporting – Bayer 0:5

Fenomenalno izdanje ekipe trenera Jurgena Klinsmana. Lisabon i navijači potopljenog Sportinga dugo će ih pamtiti. Fudbalsku rapsodiju Bavarci su počeli u 42. minutu, kada ih je u vodstvo doveo Riberi, što je bio rezultat prvog poluvremena u kojem Sporting i nije toliko bio loš. U drugom poluvremenu na terenu je bio samo jedan tim. Bayer je ubacio u petu brzinu i pregazio domaće golovima Klosea u 55, Riberia u 63. minutu, a šlag na tortu stavio je Luca Toni koji je pogodio u 84. i sudijskom vremenu meča.   

Villareal – Panathinaikos 1:1

Iznenađenje u Španiji, ukoliko iznenađenje može biti u osmini finala Lige prvaka u koju ne može zalutati «prosječna» ekipa. Grčki «Panata» remizirao je Villarealom (1:1), mada su imali i vodstvo. U prvom dijelu igre nije bilo golova, a u nastavku Grci su poveli pogotkom Karagounisa u 59. minutu. Nakon što je primila gol «žuta podmornica» furiozno je krenula u napada da spasi, što se spasiti da. Osam minuta im je trebalo da izjednače. Do remija su stigli iz penala, kojeg je u gol «pretvorio» Rossi. U finišu susreta Villareal je imao inicijativu, ali se tim iz Atine odbranio, te im je za prolaz u četvrtfinale u uzvratu kojeg će odigrati pred svojim frenetičnim navijačima dovoljan i remi bez postignutog gola. 


Podsjetimo, sinoć su odigrane četiri prve utakmice osmine finala u kojim su postignuti sljedeći rezultati: Lyon – Barcelona 1:1, Atletico Madrid – Porto 2:2, Inter – Manchester United 0:0, Arsenal – Roma 1:0.

Revanš susreti osmine finala igraju se 10. i 11. marta.

Sporting - Bayern 0-1


 

Sporting - Bayern 0-2


 

Sporting - Bayern 0-3


 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sporting - Bayern 0-4


 

Sporting - Bayern 0-5


 

Chelsea - Juventus 1-0



Real Madrid 0 - 1 Liverpool
 
 
Villarreal 0-1 Panathinaikos
 

 
Villarreal 1-1 Panathinaikos
 
 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.