Petev o Superligi: Fudbal je za sve, bogate i siromašne!

Govorio o aktuelnoj temi

Petev o Superligi: Fudbal je za sve, bogate i siromašne!

S. Mlaćo

Najava o formiranju Superlige u kojoj bi učestvovali najbogatiji klubovi izazvala je brojne reakcije ne samo sportske javnosti već i evropskih političara.

 Svi su jedinstveni da bi ovo takmičenje ugrozilo izvorne fudbalske vrijednosti te uskratilo mogućnost razvoja i napredovanja malih nacionalnih liga.

"Fudbal je za sve, bogate i siromašne“, kaže selektor bh reprezentacije Ivaylo Petev, i nastavlja „a ne za industriju novca u kojoj će svi biti uskraćeni".

"Fudbal je najpopularniji sport upravo zato što je dostupan svima i što malim klubovima pruža mogućnost da pobijede velike. U takvom fudbalu svi uživamo a ako je motiv samo zarada onda tu nema ljepote ni izazova kako za igrače tako i za navijače“.

UEFA je najavila sankcije za klubove Superlige ali i igrače ovih klubova kojima bi mogao biti onemogućen nastup za njihove reprezentacije.

"Sve je to još uvijek neizvjesno. Jednostavno, ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača a siguran sam da bi to ozbiljno uticalo i ugrozilo sam kvalitet takmičenja. Mislim da ipak, do toga neće doći“, zaključuje Petev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi