Super orlovi u polufinalu Afričkog kupa nacija!

Nigerija pobijedila Južnu Afriku

Super orlovi u polufinalu Afričkog kupa nacija!

Reprezentacija Nigerije plasirala se u polufinale Afričkog kupa nacija nakon što je večeras pobijedila Južnu Afriku sa 2:1. 

Bila je ovo vrlo zanimljiva utakmica koja je odlučivala o drugom putniku u polufinale AKN-a, a to je na kraju selekcija Nigerije.

Super orlovi su poveli u 27. minuti preko Chukwueze i to je bio konačan rezultat prvog dijela,. Ipak, 19 minuta prije kraja krvnik Egipta sa ovog turnira dolazi do izjednačenja i to golom Zungua.

Kada su svi mislili da će utakmica otići u produžetke, ukazao se Troost-Ekong koji je minut prije kraja pogodio i odveo svoju selekciju u polufinale.

Inače, ovo je za Nigeriju 15. polufinale na kontinentalnom prvenstvu Afrike, a za sada ima tri osvojene titule.

Oni će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Obala Slonovače - Alžir, a ta utakmica je na rasporedu sutra.

Četvrtfinale Afričkog kupa nacija:

Nigerija - Južna Afrika 2:1

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Nije bio ofsajd!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi